hmmm.....ade ape dengan cheese?ape ade dengan cheese?same je la 2 kan?ahakzz..ok2..cheese dalam BM adelah keju..keju jugak berasal dari susu lembu/susu kambing/susu unta yg diperap/diperam sampai berkulat..name saintifik bagi kulat 2 pulak Tyrophagus Putrescentiae (cheese mite)..haha..bunyiknye menggelikan bukan?tapi kenape ianye boleh dimakan & berase sedap?haha..tak taulah,tak buat research lagi..cheese ni banyak jenis sebenarnye,cthnye mozarella,cheddar & etc..daripada cheese tersebut,antarenye kite bolehlah buat seperti di bawah ini :
gambar hiasan |
delicous soo~ini adelah kek keju/cheesecake..that's my favourite..hehe..tapi lamenye tak makan kek ni..rindu,rindu,rindu..tunggulah ade duit nanti baru boleh beli..huhu..kalau nak rase cheesecake yg sedap trylah kat Secret Recipes..kat situ sume keknye sedap2..haha..(takde niat nak promote)..kalau takut muak,pilihlah cheesecake yg ade perisa lain,macam blueberry cheesecake/chocolate cheesecake ke..jangan risau,macam2 ade..
gambar hiasan |
ini adelah cheesetart/tat keju..huhu..antare favourite aku jugak..kalau pergi kedai roti tak sah tak beli ni..tapi tak sangke jiran aku pun pandai buat cheesetart ni..kalaulah rumah aku ade oven/microwave dah lame aku belajar dari die dah..huhu..cheesetart ni jugak ade banyak perisa,so pilihlah mane yg anda suke..kalau aku,aku suke blueberry & yg ade banyak buah kat atasnye 2..sedap,sedap,sedap..
gambar hiasan |
p/s : janganlah makan banyak sangat cheese ni (walaupon anda menggemarinye sesangat) kerane kolesterol & lemaknye tinggi..kalau gemok jangan salahkan ibu yg mengandung..ok?save sikit ye,cheesekan mahal~
0 comments:
Post a Comment